11 Ağustos 2013 Pazar

Taksim’deki annelerin ellerinden öpüyorum

Bayramı memleketi Tunceli’de geçiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün karayolu ile Sivas’ın Divriği ilçesine geldi.

Divriği Belediyesi’nin düzenlediği piknikte konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Bir umudum var, güzel Türkiye’yi ayağa kaldırmak, herkesin akşam evine huzur içine dönmesi, herkesin iş aş sahibi olması, bu kadar görkemli bir ülkede işsizliğin olmaması, herkesin birbirine selam verdiği kucaklaştığı bir Türkiye’yi yeniden kurmak için.
(‘Her yer Taksim her yer direniş’ sloganları üzerine) Gençler, Taksim’de bir destan yazdı. O gençlerin tek tek hepsinin alnından öpüyorum. Onlar yürekli çocuklarımız. O gençler bütün dünyada Türkiye’nin onurunu korudu. Özgürlük ve demokrasi söylemini her yerde dile getirdiler. Polisten, TOMA’dan sopadan yılmadılar. Gözlerini kaybettiler. Hayatlarını feda ettiler, yılmadılar. Asla yılmayacağız, mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Özgürlük farklı bir şeydir. Taksim’deki gençlerimiz, özgürlük ve demokrasi söylemini bütün dünyaya haykırdı. ‘Taksim’de gençler direndi, yeni yapılanmada kadınlar da dirensin. Onlar da özgürlük ve demokrasi istesin. Taksim’e anneler de gitti. O annelerin de hepsinin ellerinden öpüyorum. Öyle çocuklar yetiştirdikleri için.”

kaynak:huırriyet.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder