8 Ağustos 2013 Perşembe

Genelkurmay'dan "kaçakçı" açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye-Suriye sınırında tespit edilen yaklaşık 3000 kişilik kaçakçı grubun uyarı ateşi ve göz yaşartıcı gaz bombasıyla dağıtıldığını, Reyhanlı ilçesi Kuşaklı Köyü'nden gelen bir grubun askeri taşlaması üzerine çıkan olaylarda 18 askerin hafif şekilde yaralandığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, Türkiye-Suriye sınırında 2'nci Hudut Alay Komutanlığı Oğulpınar Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, saat 02.00'da hudut hattında görev yapan personel tarafından hudut taşları arasında yaklaşık 2500-3000 kişilik kaçakçı grubun tespit edildiği belirtilerek, gruba hudut hattına yaklaşmamaları konusunda Türkçe ve Arapça ikazlarda bulunulduğu kaydedildi. Açıklamada, "İkaza uymayan kaçakçı grup, farklı noktalardan hudut hattına yaklaşmaya devam etmiş ve devriye yolunda görev yapan araçlarımıza sınırın Suriye tarafından, daha geride görev yapan araç ve personelimize ise, sınırın Türkiye tarafındaki Kuşaklı köyünden bir diğer kaçakçı grubu tarafından yoğun taş atılarak saldırıda bulunulmuştur. Unsurlarımız tarafından havaya uyarı ateşi açılmış, göz yaşartıcı gaz bombasıyla müdahalede bulunularak grubun dağılması sağlanmıştır" denildi.

9 Türk vatandaşının yakalandığı ve 3 motosiklet ele geçirildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bölgeye intikal ettirilen 300 kişilik ihtiyat kuvveti saat 05.30 sularında Kuşaklı Köyüne girmeye başlanmıştır. Bu esnada köylüler tarafından birliğimizin girişini engellemek maksadıyla mazot bidonları yakılmış ve birliğimiz taşlanmıştır. Zırhlı araçlarımıza molotof kokteyli atılarak yakılmaya çalışılmış; saat 07.00 sularında köydeki bazı evlerden pompalı av tüfekleriyle birliğimizin üzerine ateş açılmış, açılan ateş sonrası 18 askerimiz kol ve bacaklarından, yüz ve boyun civarından saçma ile vurularak hafif yaralanmıştır. Yaralanan askerlerimiz bölgedeki hastanelerde tedavi altına alınmıştır."

kaynak:sabah.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder