18 Ağustos 2013 Pazar

Davutoğlu'nun Mısır diplomasisi sürüyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mısır konusunda yürüttüğü diplomasi trafiği çerçevesinde İsveçli mevkidaşı Carl Bildt ile görüştü.
Mısır'daki durum ve El Feth Camii'ndeki kuşatmanın ele alındığı görüşmede Davutoğlu ile Bildt, ordunun kanlı müdahalesinden ve gelişmelerden duydukları endişeleri dile getirdi. Davutoğlu ve Bildt, ülkede sivillere yönelik artan şiddet kullanımını kınadı. El Feth Camii etrafındaki kuşatma hakkında ortak endişelerini dile getiren iki bakan, sivillerin bir an önce güvenli şekilde serbest kalmalarının önemine değindi.

Mısır'daki askeri darbeden sonra Türkiye'nin takındığı tutuma en yakın duran isimlerden İsveç Dışişleri Bakanı Bildt ve Davutoğlu arasındaki görüşmede, Mısır'da sivillere yönelik müdahalenin durdurulması ve uzlaşı için gerekli adımların atılmasına vurgu yapıldı.

İki bakan, Mısır'da hızla demokrasiye dönülebilmesi ve bunun için gerekli kapsayıcı diyalog ortamının tesis edilmesi için uluslararası toplumun ortak ve net bir tutum takınmasının önemine değindi.

Bildt, bu çerçevede AB içinde devam eden çalışmalar hakkında bilgi verirken, her iki bakan da bu yönde girişimlerini devam ettirme ve yakın eşgüdüm içinde olmak için mutabık kaldılar.
kaynak:sabah.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder