9 Ağustos 2013 Cuma

Gizemli kurşunlar 10 kişiyi yaraladı

İstanbul Maltepe'de son iki haftada meydana gelen dört ayrı silahlı saldırıda 10 kişi yaralandı. Saldırıları uyuşturucu satıcılarının düzenlediği iddia edildi

Maltepe'de son iki haftada uyuşturucu ticareti yaptığı öne sürülen grupların kendilerine karşı çıkan vatandaşlara yönelik düzenlediği dört ayrı saldırıda 10 kişi yaralandı. Maltepe'nin Gülensu ve Gülsuyu mahallelerinde uyuşturucu çeteleriyle halk arasındaki gerginliğin fitilini 24 Temmuz'daki ilk olay ateşledi. İddiaya göre Şükrü Sarısözen Parkı'nda bankta oturan Cebrail Günebakan (19) adlı genç, Kinyaz T. ve kardeşi Hakan T.'nin silahlı saldırısına uğradı. Olayda Günebakan yaralanırken, Kinyaz T. tutuklandı. Vatandaşlar aynı gün saldırıyı yürüyüşle protesto etti. Gülsuyu Mesut Caddesi üzerinde önceki sabah 07.30 sıralarında yaşanan ikinci olayda ise Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyesi iki genç afiş asarken silahlı saldırıya uğradı. Sinan Sağır'a bir, Şafak Aykan Şimşek'e dört kurşun isabet etti. Aynı gün 12.55'te ise ESP Maltepe İlçe Örgütü'ne gelen iki saldırgan kapıda duran Çağdaş Temuroğlu'nu silahla yaralayıp içeri girdi. Saldırganlar daha sonra içerideki Özgür Bedel ve Ayşe Deniz Karacagil'i ayaklarından vurup kaçtı. Saldırıların ardından, aralarında BDP ve ESP'nin bulunduğu çok sayıda parti ve sivil toplum kuruluşunun da katıldığı bir protesto yürüyüşü düzenlendi. 

HALK SOKAĞA DÖKÜLDÜ 
Çetelere müdahalede yetersiz kaldığı iddiasıyla 21.00 sıralarında Gülsuyu Polis Merkezi'ne doğru yürüyüşe geçen grup basın açıklamasının ardından yönünü Gülsuyu Heykel mevkiine çevirdi. Bu sırada bölgeye gelen motosikletli 2 kişiden biri kalabalığa ateş açtı. Olayda DİHA stajyer muhabiri Öykü Dilara Keskin (19), Abdullah Atasoy (45), Birgül Yükselir (41) ve Alman uyruklu Sven Kouler yaralandı. Olayların ardından polis bir kişiyi gözaltına alırken, iki kişinin de arandığı açıklandı. Öte yandan son bir ayda 16 kişinin yaralandığına dikkat çeken BDP Maltepe İlçe Başkanı Şahin Özyıldırım, "Bu çetelerin kim olduğu belli. Gün ortasında MOBESE kameraları önünde, araçların üzerine dizerek uyuşturucu satıyorlar. İnsanlar silahla vuruluyor. Halkı ve esnafı yıldırmışlar. Emniyet önlem almalı. Tehdit altındayız" dedi. 
kaynak:sabah.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder