23 Ağustos 2013 Cuma

Arabada unutulan çocuk öldü

Diyarbakır'da otomobilin arka koltuğunda unutulan, sıcak havanın yanında oksijensizlik nedeniyle akciğerleri iflas eden ve beyninde hasar oluşan 4 yaşındaki çocuk hastanede yaşamını yitirdi.

Bismil ilçesine bağlı Tepe beldesine bayram ziyaretine giden akrabalarının arabanın arka koltuğunda unuttuğu Ramazan Korkmaz, solunum yetmezliği ile bilinç kaybı şikayetiyle Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırıldı. 1 hafta önce hastaneye getirilen çocuk yapılan tedavilere olumlu cevap verdi. Akciğer ve böbrek yetmezliği hastalıkları iyileşirken beyinde oluşan hasar ciddiyetini korudu. Yapılan tüm müdahalelere rağmen küçük Ramazan yaşam mücadelesini kaybederek hayata gözlerini yumdu. 

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Cengiz Yakıncı, Ramazan Korkmaz'ın havasızlık ve sıcağın etkisiyle karaciğeri ve böbrekleri ile kaslarının zarar gördüğünü bildirdi. Olay nedeniyle çocukta karaciğer ve hafif oranda da böbrek yetmezliği oluştuğunu söyleyen Yakıncı, yapılan tedaviler sonucu bu problemlerde kısmen iyileşme gözlendiğini kaydetti. Ancak beyin solunum merkezinde oluşan hasarın düzelmediğini anlatan Yakıncı, çocuğun tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdiğini kaydetti.

kaynak:Sabah.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder