11 Eylül 2013 Çarşamba

Nazife ninenin elektrokin kelepçesi çözüldü

"Terör örgütüne yardım ve yataklık" suçundan 2 yıl 1 ay ev hapsine çarptırılan Nafize Babayiğit'e takılan elektronik kelepçe, çıkartıldı.

Gebze'nin Pelitli köyünde yaşayan 77 yaşındaki Nazife Babayiğit, AA muhabirine, verilen bu karar nedeniyle çok sevindiğini söyledi.

Elektronik kelepçeden kurtulduğu için çok mutlu olduğunu anlatan Babayiğit, "Elektronik kelepçe yüzünden dışarı çıkamıyordum. Abdest alırken ve namaz kılarken oldukça zorlanıyordum" dedi.

Ayağına takılan elektronik kelepçenin kendisine acı verdiğini dile getirerek, bundan sonra kelepçesiz yaşayacağı için mutlu olduğunu kaydetti.

Nazife Babayiğit'in oğlu Kasım Babayiğit de annesinin elektronik kelepçenin verdiği acılardan dolayı çok acı çektiğini anlattı.

Cumhurbaşkanlığı ve Adalet Bakanlığına annesinin durumu hakkında dilekçeler yazdıklarını belirten Babayiğit, "Geçtiğimiz günlerde Gebze Cumhuriyet Başsavcılığından annemin doktor kontrolüne götürüleceğini söylediler. Annemi jandarma eşliğinde Darıca Farabi Devlet Hastanesi ve Gebze Devlet Hastanesine götürdük" diye konuştu.

"BÖBREK VE YÜKSEK TANSİYON RAHATSIZLIĞI YÖNÜNDE RAPOR VERİLDİ"

Babayiğit, hastanedeki kontrollerin ardından kalbe giden damarlarda tıkanıklık olduğu için annesinin anjiyo olması gerektiğini ifade ederek, "Annemde böbrek rahatsızlığı ve yüksek tansiyon rahatsızlığı bulunduğu yönünde rapor verildi" diye konuştu.

Bu kontrolden bir süre sonra annesini jandarma eşliğinde İstanbul'daki Adli Tıp Kurumuna götürdüklerini belirten Babayiğit, "Buradan verilen raporları da Gebze Cumhuriyet Başsavcılığına verdik. Geçtiğimiz Cuma günü 'Denetimli Serbestlik Masası' görevlileri, eve gelerek cihazı ve prangayı çıkarıp gitmişler" şeklinde konuştu.

"ANNEM ARTIK RAHATLIKLA DIŞARI ÇIKABİLİYOR"

Babayiğit, mahkemenin annesine takılan elektronik kelepçenin Mart 2015'te çıkarılması yönünde kararının bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ben de yetkililere gittim, 'Adalet Bakanlığından gelen talimat üzerine çıkardıklarını' söylediler. Ancak zaman zaman eve kontrole geleceklerinibildirdiler. Annem artık rahatlıkla dışarı çıkabiliyor."

kaynak:sabah.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder